חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נדל"ן מסחרי

האם נדלן מסחרי באמת שווה את ההשקעה?

נדל"ן מסחרי הוא אפיק השקעה בנדל"ן שאינו מיועד למגורים, לא שלכם ולא של אחרים. כלומר, כל נכס אחר המיועד למטרות כמו משרדים, תעשייה, חניונים, מחסנים, חנויות, מפעלים, בתי מלון וכדומה. השקעה בנדל"ן מסחרי היא שונה מהשקעה בנדל"ן למגורים, ויש כמה הבדלים חשובים שכדאי להכיר בין השניים. 

הסיבה העיקרית בגינה חלק מהאנשים מעדיפים להשקיע בנדל"ן מסחרי על פני נדל"ן למגורים היא שלרוב מדובר על השקעה בסכום נמוך יותר עם תשואה גבוהה יותר. אז למה לא כולם משקיעים בנדל"ן מסחרי? המדריך הבא יסביר לכם כל מה שצריך להכיר על הנושא.

סוגים עיקריים של נדל"ן מסחרי

כפי שכבר הצגנו, יש לא מעט אופציות להשקעה בנדל"ן מסחרי, אך שתי האופציות הנפוצות ביותר הן השקעה בחנויות או השקעה במשרדים: 

חנויות

השקעה בחנויות היא ההשקעה הדומה ביותר להשקעה בנכס למגורים. ניתן לרכוש חנות במחיר נמוך יחסית, לשפץ אותה בקלות ולהרוויח רווח נאה משכירות ומעליית ערך. חשוב מאוד לתת את הדעת למיקום החנות, כי הוא זה שיצביע על פוטנציאל הרווח שלכם. יש לבחור בחנות באזור אטרקטיבי או שעתיד להיות אטרקטיבי, כזה שמציע תנועה רבה של אנשים סביבו כך שלא תהיה בעיה למצוא לחנות שוכרים.

משרדים

אפיק פופולרי נוסף להשקעה בנדלן מסחרי הוא משרדים. חשוב לדעת שאין הצע גדול של משרדים לרכישה (לרוב המשקיעים בבניית המשרדים הם גם בעלי המשרדים), אך לעתים אפשר למצוא משרד למכירה, בדרך כלל משרדים ישנים יותר. שימו לב – בעוד השקעה בחנות בקניון לא כוללת את השטח המשותף (הנדרש בדמי ניהול), השקעה במשרד כוללת גם תשלום על השטח המשותף, כמו לובי ומעליות. יש לקחת זאת בחשבון כשחושבים על השקעה במשרדים.

השאר את הפרטים שלך וקבל מידע מפורט על הנכסים של משווקי הנדל"ן באתרנו

יתרונות של השקעה בנדלן מסחרי

להשקעה בנדל"ן מסחרי יש כמה יתרונות מהותיים שחשוב להכיר, ושמובילים לא מעט משקיעים לאפיק השקעה זה:


מחיר הנכס

ראשית, מחירו של נכס מסחרי הוא לרוב זול משמעותית מאשר מחירה של דירה להשקעה. זו הסיבה המרכזית בגינה השקעה מסחרית מושכת אליה הרבה אנשים. כמובן, יש לזכור כי בדרך כלל מדובר על נכס קטן יותר מבחינת מ"ר, אך הוא עדיין בעל פוטנציאל רווח גבוה, מה שמוביל אותנו לנקודה הבאה.

תשואה

התשואה של נדלן מסחרי היא הרבה פעמים גבוהה יותר מזו של נכס מגורים. התשואה היא גם תשואה שוטפת משכירות (נדלן מסחרי יכול להגיע גם ל-10% תשואה שנתית, גבוה משמעותית מדירה), וכן גם תשואה מעליית הערך. 

יציבות

הרבה פעמים כשמדובר על נכס מסחרי יציבות השכירות היא גבוהה יותר מאשר נכס למגורים. בהנחה שאתם משכירים את החנות/משרד לעסק יציב (וזו נקודה שחשוב לבדוק), תוכלו להשכיר את הנכס למשך שנים, מבלי לדאוג מהחלפת שוכרים. למעשה, הרבה מהחוזים המסחריים תקפים לכמה שנים, לעומת חוזה בדירה התקף לשנה.

 

חסרונות של השקעה בנדלן מסחרי

מיסוי

חשוב לדעת כי כל ההכנסות מהשכרת נדלן מסחרי מחויבות במס הכנסה (ולא החל מסכום מסוים, כפי שקורה בדירות). כמו כן, הארנונה על נכס מסחרי היא גבוהה בהרבה מאשר ארנונה לדירות; באופן שוטף זה לא אמור לעניין אתכם, אבל אם מכל סיבה שהיא הנכס שלכם יישאר ריק, אתם אלו שתאלצו לשלם את מחיר הארנונה. לבסוף, על נדל"ן מסחרי יש לשלם מס רכישה החל מהשקל הראשון.

היצע

היצע לנדלן מסחרי הוא נמוך יותר מאשר היצע לדירות. בגלל ההיצע הנמוך, צריך להיות הרבה יותר "חדים" כאשר הזדמנות צצה בפניכם, להחליט מהר וכן גם להחזיק בכל הידע החשוב בנושא. לכן, הרבה פעמים דווקא אנשים עם ידע רב בנדלן הם אלו שבוחרים להשקיע באפיק זה. 

פוטנציאל הרווח

יש לקחת בחשבון כי לעומת דירות למגורים, שהערך שלהן צומח באופן מסחרר, הערך של נדלן מסחרי לא עולה באותו האחוז. זה לא בהכרח חיסרון של ממש, אבל כן צריך להכיר את הנושא.

הנפקת חשבוניות

חשוב לדעת כי בהשקעה בנדל"ן מסחרי יש להנפיק חשבוניות לשוכרים שלכם. כדי להוציא חשבוניות, עליכם להוציא תעודת עוסק מורשה. זה לא צריך להניא אתכם מההשקעה, אבל זו עוד בירוקרטיה שצריך לקחת בחשבון. 

 

כדי "להפיג" חלק מהחסרונות האלו, אנשים רבים בוחרים להשקיע בקרנות ריט. קרנות כאלו הן קרנות המשקיעות בנדל"ן מסחרי. הן מאפשרות לאנשים פרטיים להשקיע בנדל"ן דרכן וכך גם לפזר את הסיכונים. חשוב לזכור כי מדובר על השקעה במניות, הכרוכה בחלק מהסיכונים של שוק ההון.

איך למצוא נדל"ן מסחרי?

אחרי שהבנם מהם היתרונות והחסרונות של נדל"ן מסחרי והחלטתם להשקיע בכזה, מגיע השלב הבא – מציאת הנכס שלכם. למעשה, מציאת נדל"ן מסחרי היא לא שונה בהרבה ממציאת נכס למגורים, וגם במקרה זה עליכם להתחיל לחקור וללמוד אודות האופציות וההזדמנויות הפתוחות עבורכם.

בדיוק כמו בנכס למגורים, לוקיישן הוא הכל – אם אתם קונים חנות, חשוב לבחור בחנות שלא נמצאת בפינה נידחת בקניון או באיזה רחוב צדדי שאין בו אנשים, אלא במיקום אטרקטיבי. בדיוק כמו נכס למגורים, כדאי לרחרח לכיוון הפריפריה וכן גם להבין אילו שכונות חדשות מוקמות, אילו מרכזים עסקיים ומתחמים מסחריים נמצאים בתכנון ואיפה עתידות להופיע הזדמנויות מעניינות. אתם לא רוצים לקנות חנות או משרד שאף אחד לא רוצה לשכור בגלל מיקום בעייתי ועייף, או לחילופין כי יש יותר מדי היצע באזור.

לבסוף, בכל קניה של נדלן מסחרי, מומלץ להתייעץ עם חברות תיווך מתמחות ועורכי דין מקצועיים. אלו יעזרו לכם לזהות את החולשות והחוזקות של הנכס, וכן יסייעו לכם לברר את ייעוד הנכס ולוודא שהוא עונה על הדרישות שלכם.

כללי ההשקעות שלנו
הגדירו את מטרות ההשקעה שלכם
חשוב לזהות את המטרה לפני שאתם מתחילים בחיפוש נכס. האם אתם מחפשים נכס למגורים עבורכם, נכס להשכרה, נכס לטווח קצר שתרצו למכור מיד ("פליפ") או נכס לטווח ארוך שתרצו למכור כעבור מספר שנים? האם אתם מוכנים להסתכן או מעוניינים בהשקעה סולידית? התשובות לשאלות האלו יעזרו לכם לצמצם את אפשרויות ההשקעה

הכירו את הגבולות שלכם

הכירו והבינו את הגבולות שלכם הן מבחינת ההון העצמי שברשותכם והן מבחינת החזר המשכנתא האפשרי לכם, אבל יותר מכל מבחינה רגשית. אם אתם לא אנשים שאוהבים לקפוץ ראש להרפתקאות, וותרו על השקעה בקרקע לא מופשרת או ביעד נידח בחו"ל, ופנו להשקעה סולידית יותר בארץ.

הכירו את השוק

לא משנה אם אתם מעוניינים בנכס בליסבון או בראשון לציון, עליכם להכיר היטב את השוק, השכונות, התשואות, המחירים, אחוזי האבטלה, האוכלוסייה והטרנדים העכשוויים והעתידיים. המטרה שלכם היא לזהות אזורים בצמיחה וליצור הזדמנויות השקעה משתלמות לטווח הרחוק. תמיד ניתן להיעזר במתווכים ובאנשי מקצוע.

אל תתפזרו

קל מאוד ללכת לאיבוד כשמדובר על תחום נרחב כמו השקעות נדל"ן שיש לו אינספור אופציות – בארץ, בחו"ל, מסחרי, למגורים ועוד. חשוב להיות עם הרגליים על הקרקע ולא להתפזר בין האופציות השונות. אחרי שעשיתם שיעורי בית והתקבעתם על לוקיישן מסוים, נסו לא להתפתות להצעות שלא יפסיקו להגיע מכל כיוון.
דילוג לתוכן